Poljski Španijel

Poljski španijel je nastao ukrštanjima obavljenim između springer španijela i koker španijela, kojima je dodat sasekski španijel.

Dobijen je dugačak pas srednje visine, veoma spretan u lovu po šumovitom terenu i ravnici. Fild španijel je mirnijeg karaktera od drugih španijela i mnogo manje voli lov, ali je veoma prijatan pas za društvo.

Međutim, poljski španijel još uvek je slabo rasprostranjen. Ima uravnoteženu i čvrstu građu, lepu, plemenitu i rasnu glavu. Lobanja mu je dobro razvijena i pomalo kupolasta. Njuška mu je duga i mršava.

Oči su srednje veličine, boje tamnog lešnika, bron ili crne, u skladu sa bojom dlake i imaju ozbiljan izraz. Nisko postavljene uši su srednje dugačke i široke, sa dosta resa.

Grudni koš je dubok i dobro razvijen; leđa i slabine su jake i mišićave, a šape zaobljene. Rep stoji nisko, bogato ukrašen svilenkastom i talasastom dlakom. Dlaka je prava ili blago talasasta, ali nije ukovrdžana.

Dlaka je gusta, svilena i jednobojna, a može biti crna, jetreno braon, zlatna, mahagoni ili melirana.

Poljski Španijel Slike

Poljski Španijel -Oglasi

Cena: Na Upit Pomeranski spic Boo stenad

Postavljeno: 12/09/2016
Starost: do šest meseci
LOCATION:
Vlasnik: Oglasi Oglasi
Rasa : Poljski Španijel
Kategorija: Psi na prodaju
Cistokrvni stenci Pomeranca sa slika,stari 2-3 meseca,od roditelja poreklom iz jedne od najboljih Ruskih odgajivacnica,show kvaliteta.Stenci se preuzimaju ocisceni od parazita,vakcinisani i revakcinisani,zasticeni od spoljnih parazita,sa pedigreom...
1