Papijon

Papillon (od francuske reči leptir što se izgovara [papiˈyɔ̃]), a još se zove kontinentalni španiel igračaka, pasmina je tipa španiel. Svoje ime je dobio po karakterističnim kao leptir ušima od duge dlake koja ide iz ušiju

Izgled

Papijon sa spuštenim ušima nazvan je falene ( phalène od francuske reči za moljac). Mala glava je skoro okrugla između ušiju sa dobro definiranim prelazom između čela i nosa. Njuška je malo kraća i sužava se prema nosu. Tamne oči su srednje veličine imaju sitne crne mrlje. Velike uši mogu biti uspravne ili spuštene, a zubi prave ugriz kao makaze. Velike rep je podignut visoko iznad tela prekriven dugim dlakama. Ako je papijon skroz beli ili ako uopće nema bele boje na krznu diskvalificira se s natjecanja.

Uši papijona su veoma velike i sliče na krila leptira. Krzno je dugo i fino, prekriveno dodatnim dugim dlakama na grudima, ušima, leđima i repu, belo je s mrljama bilo koje boje. Maska boje koja nije bela prekriva uši i oči. Papijon se može registrirati kod Američkog odgajivačkog kluba ako ima bilo koju od ovih boja iako neke nisu dozvoljene na priredbama:

belo i crno

belo i limun žuto

belo i crveno

belo i boja samurovine

belo, crno i žutomrko

crno, smeđe i belo

crno, crveno i belo

smeđe i belo

žutosmeđe i belo

crveno

crveno, belo i boja samurovine

boja samurovine

belo

belo i svetlosmeđe

belo i srebrno

beli, crveno i boja samurovine

Najistaknutije u papijonovoj pojavi su velike uši. One su pokrivene dugom obojenom svilenkastom dlakom. Boja pokriva oba oka, prednji i zadnji dio uha, pa se ima izgled leptirovih krila. Trebala bi da bude bela pruga i belo oko nosa. Nos, ivice očiju i usne bi trebale da budu crne boje. Stopala variraju u boji od crnih do ljubičastih i ovise o boji psa.

Visina: 20–28 cm Težina: 3–5 kg.

Papijon Slike

Papijon -Oglasi

Cena: 300.00€ pappilon

Postavljeno: 06/19/2016
Starost: do 2 godine
LOCATION: Srednjobanatski okrug, Novi Bečej
Vlasnik: zorica djuricin
Rasa : Papijon
Kategorija: Psi na prodaju
Pappilon dve ženke stare dve godine, sa papirima, cena 300 eura, kontakt broj 0637143112 Žabalj
1